veganistische aardbeien magnumsIk heb lang nagedacht welk bericht mijn eerste zou worden op mijn nieuwe blog! Vanmiddag stond ik met mijn jongste zoon in de keuken heerlijk zomerse ijsjes te maken. Dit keer werden het veganistische aardbeien magnums die we allebei heerlijk vinden. En eventjes dacht ik aan mijn eigen jeugd, hoe dol ik altijd was op ijsjes. Zodra de eerste straaltjes zon gingen schijnen begin van het jaar tot ver in Oktober at ik iedere dag een ijsje. Mijn moeder moest in Oktober gewoon stoppen met het kopen van ijs anders zou ik het hele jaar door iedere dag ijs eten.

Ijs is echt mijn favoriet gebleven. Nog steeds kan ik iedere dag een ijsje eten, van April tot November. Mijn oudste zoon (vijf jaar) die veel op mij lijkt heeft ook deze eigenschap van mij overgenomen.

Toch genieten van ijs maar dan zuivelvrij!

Tegenwoordig eet ik niet iedere dag meer een ijsje. Ook wil ik mijn kinderen meegeven dat ijsjes traktaties zijn, net als koekjes, chips, snoepjes etcetera en dat we traktaties niet iedere dag kunnen nemen. Hoe gezond ze ook zijn gemaakt.
Maar als we dan een bijzonder moment kiezen om onszelf op een ijsje te trakteren, bijvoorbeeld op zaterdagavond dan eet ik het liefst suiker- en koemelkvrij. Beter voor de dieren en voor onze gezondheid. Het geheime ingrediënten in deze veganistische aardbeien magnums zijn cashewnoten. Ik zal jullie niet langer laten wachten op het recept, want ze zijn echt om te smullen!

Veganistische aardbeien magnums

Ingredienten

1/2 blikje kokosmelk (Terrasana of Amaizin zijn goede biologische keuzes)
1 grote mok met verse of ontdooide aardbeien
100 gram geweekte cashewnoten
2 bananen
snufje vanillepoeder of scheutje vanille extract
optioneel: pure chocolade van bijvoorbeeld Vivani 92% pure choco gezoet met kokossuiker

Bereidingswijze

Het maken van de ijsjes is eigenlijk heel simpel:

  1. Week de cashewnoten ongeveer 4 uur in een kommetje met water en giet vervolgens het water af.
  2. Doe alle ingredienten bij elkaar in de blender en mix tot een romig mengsel.
  3. giet het mengsel in ijsvormpjes en steek de ijslolly stokjes er voorzichtig in.
  4. Een nachtje of een paar uur laten opstijven
  5. smelt daarna de pure chocolade au bain marie in een kommetje
  6. Haal de ijsjes uit de vormpjes en dompel ze snel in het kommetje.

Geniet van je heerlijke ijsje!!

Nog enkele tips:

Dit recept kun je ook met verschillende soorten fruit maken: frambozen, pruimen, bosbessen.
Ipv bananen kun je de ijsjes ook zoeten met 8-10 stuks medjool dadels.
Voeg in plaats zomerfruit alleen banaan toe en cacao poeder voor een heerlijke chocolade magnum!

Welke is jou favoriete ijsje?

 

 

buikpijn kind natuurlijk genezen

Op zoek naar hulp bij buikpijn van je kind?

 

Download mijn gratis e-book hieronder en ontdek mijn 5 tips om buikpijn bij jou kinderen te helpen voorkomen. Voorkomen is altijd beter dan genezen!

Met als BONUS 10 lekkere recepten voor gezonde suikervrije tussendoortjes!

You have Successfully Subscribed!