Gezond eten met kinderen, 5 redenen waarom dat belangrijk is.

gezond eten met kinderen

De wens van iedere ouder is dat hun kind later groot en sterk word. Vol energie de dag doorkomt en met een goed ontwikkeld en sterk immuunsysteem virussen en griepjes kan weerstaan! Daarvoor heeft jou kind goede, gezonde en gevarieerde voeding nodig!  Gezond eten met kinderen is heel belangrijk.

Wil jij weten wat gezond eten nog meer betekent voor jou kind? Lees dan gauw verder. Ik geef jou 5 redenen waarom het belangrijk is om je kind van jongs af aan een gezonde leefstijl aan te leren.

 

Gezond eten met kinderen voor optimale groei en ontwikkeling

Een kind groeit razendsnel tijdens de eerste periode van zijn leven. Die begint al in de baarmoeder. Vanaf het prilste begin van de zwangerschap totdat je kleine een peuter is groeit je kindje ontzettend hard. Niet alleen in gewicht en grootte maar ook in hersenomvang. Het immuunsysteem word ook in deze kwetsbare periode ontwikkeld. Het lichaam van je kind bouwt in deze periode de basis voor de rest van zijn leven. En die goede basis kun jij stimuleren! Door goed en gezond te eten tijdens de zwangerschap, en als het mogelijk is te kiezen voor borstvoeding.  En wanneer je kindje toe is aan de eerste hapjes te starten met gezonde en voedzame hapjes.

De smaakontwikkeling, gezond eten met kinderen, kun je aanleren!

In de baarmoeder maakt je kleine al kennis met jou smaakvoorkeuren. Via de navelstreng wordt jou kindje namelijk gevoed en proeft zo de smaken die jij tot je neemt. Eet jij dus volop gezond en veelzijdig? Dan heeft jou kindje meer kans dat hij de smaken later herkent en beter accepteert dan wanneer hij ze niet heeft geproefd. Gezond eten met kinderen kun je dus heel gemakkelijk aanleren al voordat je kindje is geboren.  Mijn oudste zoon is bijvoorbeeld dol op avocado’s, en tijdens zijn zwangerschap at ik bijna dagelijks een avocado.

Pure en natuurlijke smaken!

Wanneer je je kind al van kleins af aan echte smaken leert eten zonder toegevoegde suikers en kunstmatige ingrediënten dan is zijn of haar smaak niet ‘verpest’.  Je kunt ze leren om  de bittere smaak van sommige groentesoorten te leren waarderen. En ze zullen genieten van een stapel pannenkoeken van bijvoorbeeld boekweitmeel belegd met plakjes banaan. Als volwassene zullen ze dan ook veel beter bereid zijn om  een veelzijdig eetpatroon voort te zetten, en minder ongezond eten.
Het eetpatroon van kinderen kun je dus in de eerste jaren van hun leven aanleren. Hoe ouder ze zijn hoe moeilijker het word om aangeleerde patronen te doorbreken. Moeilijker, maar niet onmogelijk! Ik geef je daar graag advies over.

Een gezond gewicht door gezond eten met kinderen!

De vetcellen van jou kind worden ook al aangelegd in de eerste jaren van zijn leven. Zorg er dus voor dat je kind voldoende groenten en fruit uit en zo min mogelijk geraffineerde suikers en verkeerde vetten. Jou kind zal daardoor later minder problemen hebben met op gewicht te blijven! Gezond eten met kinderen is dus heel belangrijk voor hun gewicht op latere leeftijd.

Vitamines en mineralen zijn bouwstoffen voor een gezond en sterk lichaam!

Voldoende energie en de juiste bouwstoffen  heeft jouw kind heel hard nodig om optimaal te  kunnen groeien. Zodat hij straks lekker kan gaan kruipen, lopen en als hij naar school gaat een fris hoofd heeft om alle kennis tot zich te kunnen nemen. Die krijgt hij binnen door het eten van voldoende groenten en fruit, voldoende goede vetten en vezels.

 

In mijn online programma “Healthy Kids” leer ik jou alles over gezond eten met kinderen. Je krijgt van mij niet alleen tips en tricks maar ook advies, recepten en stapsgewijs voeren we gezonde gewoontes door, in jou tempo!

 

Mocht je hier nog vragen over hebben of uitgebreider advies willen stuur me een e-mail!
Volg mij ook op instagram voor tips en inspiratie!

 

buikpijn kind natuurlijk genezen

Op zoek naar hulp bij buikpijn van je kind?

 

Download mijn gratis e-book hieronder en ontdek mijn 5 tips om buikpijn bij jou kinderen te helpen voorkomen. Voorkomen is altijd beter dan genezen!

Met als BONUS 10 lekkere recepten voor gezonde suikervrije tussendoortjes!

You have Successfully Subscribed!