Heel veel VegEen tijdje geleden stuitte ik in de Bruna op een vrolijk kleurrijk versierd en dik kookboek die boordevol stond met alleen maar heerlijke groente gerechten. Dat boek, Heel veel Veg! mocht natuurlijk niet ontbreken in mijn boekenkast! En omdat ik reuze enthousiast ben over dit heerlijke kookboek, wilde ik dit graag met jullie delen!

Lekker veel groentes!

Het kookboek is geschreven door Hugh Fearnley Whittenstall. Ik ken hem niet maar hij schijnt een bekend televisiekok te zijn in Engeland van het programma River Cottage. Hij heeft meerdere boeken op zijn naam staan zoals VEG en LICHT die ik na mijn enthousiasme voor Heel veel Veg! tevens heb aangeschaft haha!

Dit kookboek bevat ruim 400 bladzijdes aan prachtige foodfotos en heerlijke recepten met de meest veelzijdige groentes. Ik was echt op zoek naar een kookboek waarin ook minder bekende groentes verwerkt worden. Dit boek staat er boordevol mee! Een salade met gebakken pastinaak met paddenstoelen bijvoorbeeld of palmkool met haver. De ingrediëntenlijst is ook niet schrikbarend lang en er worden ook simpele ingrediënten gebruikt.

Ontbijt, lunch en diner met groente inspiratie

In dit boek staan veelzijdige recepten met allerlei groentes. Je kunt er inspiratie opdoen voor soepen, tapas, bijgerechten, rauwe gerechten, stevige salades voor lunch of diner. Mijn favoriete hoofdstuk is dat met allerlei groente schotels uit de oven. Die groente schotels zijn hier in huis vooral favoriet, als mijn oudste op school is en de jongste doet een dutje sta ik ze voor te bereiden zodat het eten op tijd en zonder al teveel gehaast klaar staat. Dit kun je prima de avond ervoor zelfs doen. Je kunt de schalen in de koelkast en de volgende dag alleen nog maar de oven aanzetten.

Mijn favoriete recept uit Heel veel Veg!

Het recept dat ik de afgelopen weken bijna wekelijks wel heb gemaakt en supersimpel te maken is: Venkel, erwtjes en peterselie uit de oven. Een heerlijk bijgerecht uit de oven met maar een aantal ingredienten: Gesneden venkelknollen, peterselie, ertwtjes, knoflook, citroensap, peper en olijfolie. Alles mengen in een ovenschaal en 45 minuten in de oven en klaar is het!

Heel veel Veg recept

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat is jou favoriete kookboek? En waarom?

buikpijn kind natuurlijk genezen

Op zoek naar hulp bij buikpijn van je kind?

 

Download mijn gratis e-book hieronder en ontdek mijn 5 tips om buikpijn bij jou kinderen te helpen voorkomen. Voorkomen is altijd beter dan genezen!

Met als BONUS 10 lekkere recepten voor gezonde suikervrije tussendoortjes!

You have Successfully Subscribed!