Voor:

4 personen

Klaar In:

30 minuten voorbereiding
+ 15 minuten bakken

Te gebruiken als:

Ontbijt

 

Recept: wafels met pompoen en glutenvrijmeel

Pompoen is een van mijn favoriete groentesoorten.  Ik ben  groot fan van pompoen.

Pompoenen zijn goed voor je humeur!

Pompoenen smaken heerlijk en zijn heel erg gezond voor je. Ze zijn ook nog eens heel goed voor je humeur. En niet alleen omdat ze er zo gezellig mooi rond en oranje uitzien. De pompoenpitten zitten vol met tryptofaan, daar word je blij van. Gooi de pitten dus niet weg.  De pompoen zelf zitten boordevol met vezels, goed voor de darmen dus.
En ze bevatten veel vitamine C, B1, B6, B11 en B12 en mineralen zoals Kalium, Calcium, natrium, fosfor, ijzer en magnesium, koper en zink.

Bij ons thuis eten we wekelijks op zaterdagochtend met het gezin samen het ontbijt, dat gebeurt doordeweeks nooit omdat mijn man altijd heel vroeg op pad moet voor zijn werk. Dus op zaterdag doe ik altijd wat leuks voor het ontbijt. Ik bak dan vaak wafels. En ik verwerk daar pompoen in, dat is echt heel erg lekker.

Ingredienten

  • 1 flespompoen
  • 2 eieren
  • 2 koppen amandelmelk
  • 2 theelepels kaneelpoeder
  • 1 theelepel wijnsteenzuurbakpoeder
  • 250 gram boekweitmeel

De avond tevoren: om te beginnen gaan we eerst de pompoen stomen of in de oven bakken.  Het is net wat mij uitkomt. Soms ben ik iets in de oven aan het bakken en dan doe ik alvast de pompoen erbij. En soms sta ik vrijdagavond tijdens het koken de pompoen in blokjes te snijden zodat ik hem kan stomen. Wat voor jou het makkelijkst is. Ik zou de pompoen wel vooraf voorbereiden omdat deze nog moet afkoelen voordat je hem mengt in het beslag. Stoom de pompoen 15 minuten in blokjes of bak hem in de oven 30 minuten, daarvoor snij je hem doormidden en verwijder je de pitten met een lepel. Schil hoeft er niet af die kun je naderhand verwijderen maar die kun je ook prima verwerken in het beslag.

Vervolgens pureer je de pompoen samen met de eieren en amandelmelk in een blender of keukenmachine.
Je giet het in een grote mengkom en voegt daar het meel aan toe. Ik gebruik altijd boekweitmeel want dat rijst bijna niet. Dan heb ik minder last van geknoei en gelek uit het wafelijzer. Plus ik vind het een smaakvol meel en het is ook nog heel gezond.

Als het beslag klaar is zet je het wafelijzer aan en giet je een beetje beslag in de vorm en verdeel je dat. Bak tot ze stevig en goudbruin zijn.

Serveer. Met bijvoorbeeld ahornsiroop, honing vers fruit of warm fruit en een toefje roomboter.

Wat is jou favoriete zaterdag ochtend recept? Bekijk ook mijn e-books met gezonde recepten.

p.s: ik heb trouwens een wafelijzer van tristar.

stappenplan gezond gezin

Download nu: 5 gratis tips om jou kids gezonder te laten eten!

Download mijn gratis e-book en ontdek mijn 5 tips om jouw kids gezonder te laten eten.

Met als BONUS 10 lekkere recepten voor gezonde suikervrije tussendoortjes!

You have Successfully Subscribed!