Gezond afvallen voor je kind! Steeds meer kinderen hebben tegenwoordig overgewicht. Het is de laatste jaren een steeds groter probleem aan het worden. Het aantal kinderen met overgewicht neemt toe maar ook de mate van overgewicht neemt toe. En dat is een verontrustende zaak.

De belangrijkste oorzaken zijn te weinig gezonde voeding, ongezond eten en te weinig beweging.

Gelukkig kun je daar als ouder zelf een hoop aan doen! Je kind kan op een natuurlijke wijze afvallen.

 

Overgewicht door erfelijke aanleg

Soms hebben kinderen een erfelijke aanleg voor overgewicht en is het belangrijk om goed op de inname van voeding te letten. Deze kinderen hebben bijvoorbeeld meer vetcellen dan gemiddeld. En daardoor komen ze snel aan.

Dit word alleen maar meer versterkt door een verkeerd eet en beweegpatroon.

 

Afvallen kind: wat kun je eraan doen?

Het aanpakken van overgewicht bij je kind kan simpelweg door verkeerde voedingsmiddelen te schrappen. En te vervangen door gezonde alternatieven. Een kind hoeft zeker geen honger te leiden of op een crash dieet. Dit is zelfs nadelig voor hun groei en ontwikkeling.

Ik ben groot voorstander van een gezonde aanpak. Bekijk eens de suikerinname van je kind om mee te beginnen. Vermijd suikerrijk drinken, probeer snoepen echt te beperken.

Geef je kind liever water of thee. En als tussendoortje liever wat fruit, nootjes of rauwkost in plaats van een chocoladereep of koekje.

Zorg er ook voor dat snelle suikers niet in de maaltijden van het kind verwerkt zitten. Zo krijgt een kind namelijk al gauw teveel suikers binnen.   Je zal zien dat het gewicht van je kind vanzelf zal afnemen. 

Zorg er ook voor dat je kind voldoende buiten speelt en vermijd langdurig achter een scherm zitten. Laat het klimmen, rennen en springen. Ga op een sport, ga samen fietsen of skeeleren.
Beweeg!

 

In mijn online programma Healthy Kids leer ik jou alles over een gezond voedingspatroon voor je kind! 

Volg je me al op Instagram voor meer tips en updates?

 

buikpijn kind natuurlijk genezen

Op zoek naar hulp bij buikpijn van je kind?

 

Download mijn gratis e-book hieronder en ontdek mijn 5 tips om buikpijn bij jou kinderen te helpen voorkomen. Voorkomen is altijd beter dan genezen!

Met als BONUS 10 lekkere recepten voor gezonde suikervrije tussendoortjes!

You have Successfully Subscribed!