Voor:

4 personen

Klaar In:

10 minuten voorbereiding
+ 15 minuten bakken

Te gebruiken als:

ontbijt

 Kunnen jou kids (en jij misschien ook wel) ook zo genieten van pannenkoeken? Als kind was ik er al dol op en dat is altijd zo gebleven. Favoriet hier in huis is de banaan pannenkoek! En daarom deel ik vandaag met jullie ons favoriete recept.

Deze makkelijke en gezonde pannenkoeken maak je in een handomdraai! Ze zijn super smaakvol en gezond! Door de banaan zijn ze heerlijk zoet. Het bevat ook maar 3 ingredienten: banaan, ei en maar een klein beetje meel.

Banaan pannenkoek bakken met de kinderen

Mijn oudste zoon vind het altijd heerlijk om mij te helpen. En dit recept kan hij inmiddels helemaal zelf. Met assistentie van mij uiteraard.
Ik gebruik in dit recept amandelmeel.  Amandelen zitten namelijk  boordevol goede vetzuren  en mineralen zoals calcium. Ze geven daarbij ook een langdurig verzadigd gevoel. Perfect dus als ontbijt, zo kunnen jou kids gemakkelijk de ochtend doorkomen vol energie!
Indien je geen amandelmeel (of amandelen die je kunt malen ) in huis hebt dan kun je die ook prima vervangen voor een ander soort meel zoals bijvoorbeeld boekweitmeel, speltmeel, teffmeel of ook super smaakvol hazelnoot- of kastanjemeel.

Hoe rijper de banaan hoe zoeter de pannenkoek word. Bewaar dus lekker die rijpe bananen!

 

Ingredienten

  • 3 eieren
  • 2 bananen
  • snufje kaneel
  • 1/2 kopje amandelmeel
  • garnering: bosbessen of ander fruit

Mix de bananen met de eieren, kaneel en het meel in de blender of keukenmachine tot een glad mengsel. Giet in een mengkom.
Bak de banaan pannenkoek een voor een in de pan. Serveer met de bosbessen. Eet smakelijk!

Heb jij weleens banaan pannenkoek gebakken met de kinderen?

 

Wil jij meer gezonde recepten voor je kids? En alles leren over gezonde voeding voor jou kinderen?  Volg geheel in jou eigen tempo mijn Healthy kids online programma.

 Volg mij ook op Instagram voor dagelijkse inspiratie.

stappenplan gezond gezin
buikpijn kind natuurlijk genezen

Op zoek naar hulp bij buikpijn van je kind?

 

Download mijn gratis e-book hieronder en ontdek mijn 5 tips om buikpijn bij jou kinderen te helpen voorkomen. Voorkomen is altijd beter dan genezen!

Met als BONUS 10 lekkere recepten voor gezonde suikervrije tussendoortjes!

You have Successfully Subscribed!